Welkom bij
"De Jonge Joseph"
stichting11.jpg hengst11.jpg historie11.jpg restauratie11.jpg vaarplan11.jpg reisverslagen11.jpg vrienden11.jpg home11.jpg
Omdat wij in 2006 continu warmteproblemen hadden met de oude trouwe Mercedes-motor hebben we besloten om deze na 44 jaar te vervangen. Hij was al twee keer gereviseerd en op een gegeven moment moet je beslissen dat het verstandiger is om een nieuwe motor in te bouwen. Met pijn in het hart, dat wel, ten slotte was de oude motor ook een soort monument.
Wij hebben een Mitsubishi uitgezocht die qua vermogen vergelijkbaar is met de Mercedes en in omvang iets kleiner (vooral de keerkoppeling), zodat de inbouw niet al te gecompliceerd zou worden.
Het was een beetje lastig dat Joseph in VenetiŽ lag. De oplossing was dat Chiel in mei 2007 met de nieuwe motor achter in zijn auto op de autoslaaptrein naar VenetiŽ kwam. Hij had een listig systeem gemaakt om de motor uit de auto te schuiven, want pas dan kun je hem ophijsen. Alle benodigde gereedschap en lasapparatuur lag ook achterin de auto.
Tevoren hadden we alle maten al uitgezet en bezien hoe de fundering zou moeten worden aangepast. De stalen plaatjes daarvoor waren ook al voor een deel op maat voorbereid. Ook is er een nieuwe schroef gemonteerd en is de achtersteven aangepast zodat het water beter bij de schroef kan komen. Wie meer wil weten leze over de mechanische voortstuwing.
En wie nog meer van de wetenschappelijke kant en de theorie wil weten leze de gedetailleerde beschouwing.
 
 
 
De nieuwe motor in 2007
Lees meer over de mechanische voortstuwing
Een gedetailleerde beschouwing over de voortstuwing